KISAH PESAKIT BUAH PINGGANG KRITIKAL!yang kini...........KEMBALI SIHAT!


sumber goggle


Assalamualaikum wbt,hari ni Mamareen rasa sayu ja.Disebabkan teringat akan kisah-kisah para pelanggan mamareen yang pernah melalui detik cemas dalam hidup mereka.Dimana kehidupan mereka seakan MATI!.Bagaimanakah nasib mereka?anak-anak mereka?Allahuakhbar!!! Sebuah keluarga yang Allah uji pelbagai kisah suka dan duka.

Kisahnya bermula dari seorang adik yang memaklumkan kepada saya bahawa Ibunya yang menghidap "SAKIT BUAH PINGGANG"Tahap 5.Pada ketika itu apa yang saya fikirkan adalah ingin membantu walaupun saya tidak punya wang yang banyak pangkat yang besar.Tapi,hati saya fikiran saya asyik memikirkan mereka sekeluarga.Sehinggakan ada satu hasrat saya ingin membantu dengan cara  lain.

Hari semakin hari berlalu,ibunya masih di hospital.Berbulan mereka tidur dan makan dihospital.Hospital adalah rumah kedua bagi mereka.
masuk Bulan ketiga,adik tersebut text saya dan memaklumkan bahawa Ibunya kini sedang tenat.Tahap 2 kini sudah menjadi Tahap 5!!Allahuakhbar LULUH hati saya kerana saya orang yang mengetahui tapi saya tidak berbuat apa-apa walaupun pergi menziarahi!Doktor memberitahu ibunya tenat dan boleh dibawa balik untuk persediaan yang kita tidak jangka.Tapi,beliau hanyalah doktor,kerana NYAWA bukanlah ditangan mereka,Hanya ALLAH sahaja layak menentukan hidup mati seseorang.Adik tadi terus TABAH walaupun dia tahu peluang untuk ibunya adalah tipis!Semangat yang Allah beri kepada adik itu sangatlah HEBAT.yang tidak mungkin akan mampu ditanggung oleh orang lain.

Keesokan hari,ibunya diberi izin untuk pulang,Saya dan suami terus pergi menziarahi keluarga adik tersebut.Kedatangan kami disambut dengan penuh senyuman seakan-akan tiada musibah yang menimpa mereka 3 beranak.Tapi,apa yang mengejutkan saya dan suami adalah,adik itu mempunyai seorang ayah yang juga LUMPUH separuh badan hampir 5tahun!!ALLAHUAKHBAR dugaan apakah ini Ya ALLAH engkau berikan pada adik ini.Sehinggakan dugaan perit ini mampu mengukir senyuman diwajah mereka.Tiada air mata sedih duka mereka berikan kepada kami.Suami saya tidak dapat menahan sedih,saya hanya menahan air mata takut menambah lagi kesedihan mereka itu.

Saya rasa mustahil seorang remaja berumur 19 tahun mampu menanggung segala ujian ini.Disaat rakan-rakan berada dimenara gading,dan ketika rakan sebaya sedang bergembira adik ini menjaga ayahnya yang lumpuh dan ibunya yang menghidap sakit buah pinggang KRONIK TAHAP 5!!

Dengan izin ALLAH saya memberi sebotol VIVIX SHAKLEE kepada adik itu dengan harapan dan doa akan ada sinar baru untuk kesihatan dan kesembuhan ibunya.insyALLAH....
Harapan saya hanyalah satu,semoga ALLAH izin dan beri kesembuhan juga harapan untuk hidup kepada ibunya.Setelah hampir sebulan kami menziarahi keluarga mereka.ALLAH beri khabar gembira buat saya dan mereka.
Saya menerima text dari adik itu mengatakan bahawa BUAH PINGGANG ibunya yang sudah ROSAK DAN KECUT dulu kini kembali MENGEMBANG!!kesihatan ibunya semakin hari semakin baik.SUBHANALLAH,maha suci ALLAH,tidak sampai sebulan ALLAH izin ibunya kembali sihat.Alangkah gembira bersyukurnya saya dan suami apabila dapat membantu mengembalikan senyuman sebuah keluarga kecil itu. :) :)

Asbab VIVIX SHAKLEE ALLAH izin pesakit BUAH PINGGANG TAHAP 5 kembali sihat.Malah buah pinggang ibunya tidak perlu dicuci selama 37hari.dan kini sudah hampir 10 bulan ibunya sihat dan tidak pernah menjalani rawatan CUCI BUAH PINNGANG.Doktor pakar sangat terkejut dan tidak percaya mana mungkin pesakit BUAH PINGGANG yang TENAT mampu sihat tanpa sebarang RAWATAN!.Itulah KUASA ALLAH tiada siapa mampu mengatakan tidak jika ALLAH mengizinkan.


Adik ini sangat menjaga kesihatan ibunya,dia mengurangkan doss ubat yang diberi oleh doktor kerana dia sedar sebab UBAT lah yang membuatkan ibunya MENGHIDAP SAKIT BUAH PINGGANG.Oleh itu,dia tidak lagi bergantung kepada ubat.Malah,memilih 100% SUPPLIMENT SHAKLEE sebagai pemakanan sihat untuk ibu dan ayahnya.Alhamdulillah.Kini sudah 10 bulan berlalu ibunya sihat dan tidak lagi menjadi pesakit buah pinggang.Ia datang dan berlalu begitu sekejap.Alhamdulillah,HEBAT ALLAH  menguji dan HEBAT ALLAH memberi.
Itulah kisah saya dan salah seorang costemer saya yang kini telah menjadi sebahagian keluarga shaklee saya.Beliau kini juga telah membantu ramai pesakit buah pinggang yang berada dihospital.Alhamdulillah asbab sebotol Allah izin lebih ramai lagi yang mendapat manfaat VIVIX.
Itulah sebuah kisah dimana kasih sayang dan kehidupan yang hampir gelap.Allah izin semua ini terjadi ada sebab dan hikmahnya.Alhamdulillah.Saya sangat kagum akan adik ini kerana pada zaman sekarang sangat sukar ingin mencari seorang anak remaja yang sanggup menghabiskan sisa-sisa waktu remajanya bersama ayah dan ibu yang sakit.Berulang alik kehospital tidak kira waktu.Membuat kuih jualan mengajar tusyen untuk menanggung kos pembelanjaan kedua orang tua nya.19 tahun ada umur yang sangat muda untuk menanggung semua ini.Tetapi,dia sentiasa sabar dan redha malah selalu meminta saya berdoa agar beliau menjadi anak yang SOLEHAH berbakti kepada kedua ibu bapanya.Seorang anak perempuan tunggal dalam sebuah keluarga kecil mampu menyara kedua ibubapanya.

Alhamdulillah kini Beliau juga telah berjaya dalam shaklee menjadi seorang SID yang mampu membantu lebih ramai orang.Beliau mampu menyara ibubapanya hasil bisnes shaklee.Pendapatan 4 angka sebulan boleh menanggung pembelian SUPPLMENT SHAKLEE secara berterusan.Rezeki dari ALLAH.ALHAMDULILLAH. :)

SEKIAN SUDAH KISAH SAYA BERSAMA SEORANG ADIK DAN KELUARGA MEREKA.MOGA ALLAH MEMURAHKAN REZEKI DAN MEMBERI KESIHATAN YANG BAIK KEPADA MEREKA SEKELUARGA.INSYALLAH.SAYA BERHARAP KISAH INI MENJADI 1001 MANFAAT UNTUK ANDA DILUAR SANA.BAHAWA KESIHATAN MAMPU MEMBELI SEBUAH KEBAHGIAAN,DAN WANG BUKANLAH SEGALANYA.
KESIHATAN ADALAH SEGALANYA TANPA KESIHATAN YANG BAIK KEHIDUPAN KITA TIDAK BERMAKNA.APALAGI JIKA KEHILANGAN ORANG TERSAYANG..DAN JIKA ANDA MEMPUNYAI KISAH SEPERTI INI,CEGAH DAN IKHTIARLAH SEGERA SEBELUM TERLAMBAT..

Salam sayang dari Mamareen  :)

Penang
SID 1127123
Mamareenshaklee@gmail.com
FB: Sha'irne Omar
    IG:Pakar Kecantikkan
+601137181390Comments