Followers Mamareen

Khamis, 16 Februari 2017

Kesan Pembedahan Batu Karang Hampir Membawa Maut

Asssalamualaikum wbt..

Hari ni mamareen nak share 1 kisah sahabat seperjuagan yang pernah alami saat-saat cemas.Ini terjadi hanya kerana 1 pembedahan dan kesan ubat berlebihan.

Kisah sorang pasangan ni memang hebat diuji kesetiaan dan kesabaran.

Masalah batu karang sahaja tapi jadi sebuah kisah menukarkan segalanya



Suaminya disahkan ada BATU KARANG.Dan perlu buat pembedahan.
Selepas selesai pembedahan suaminya tidak sedar lebih 6jam dan diberi pelbagai ubat.

Selepas sedar tadi koma.Suaminya bagaikan hilang ingatan.Lain ditanya lain dijawab.Masa tu memang cemas la semua kenapa suami dah macam hilang ingatan?

Terus doktor buat CT scan dan terkejut darah cepat membeku akibat kesan ubat berlebihan dan pembedahan batu karang semalamnya.

Tanpa berlengah lagi terus jalankan pembedahan kedua untuk otak.Keluarkan darah beku tadi.Doktor dah suspect Tumor otak tahap 4.Tapi syukur selepas dihantar kemakmal hasilnya bukanlah tumor.

   (Inilah gambar selepas pembedahan otak)


Tak sangka ya.Hanya dengan 1 pembedahan sakit batu karang sahaja.Boleh bertukar kepada 2 pembedahan dalam masa terdekat.
Dan kesannya hingga sekarang.
Selepas pembedahan suaminya selalu diserang sawan.Sehinggakan terpaksa berhenti kerja dan pulang ke kampung.

Alhamdulillah selepas balik hospital suaminya diberikan manfaat Vivix.Sejak dari itu kesihatan bertambah baik.Dan makin naik berat badan.Dulu sawan akan datang kerap.Tapi sekarang 4 bulan sekali baru jadi.

kini,vivix dan suaminya dah tak boleh pisah.Wajib minum hari2 terbukti vivix banyak membantu dan buatkan suaminya bertahan.Alhamdulillah.

Takut jugak ya bila hanya masalah batu karang boleh jadi sampai ke otak dan sawan.Mamareen dengan dunia perubatan memang tak tahu.Tapi,bila ada kes2 macam ni baru sedar bahaya kalau tak jaga kesihatan dari awal.

Banyak faktor boleh menyumbang kepada pembentukan batu karang, antaranya :

* Kurang air — Jika tidak cukup minum, terutama air masak, air kencing menjadi lebih pekat. Ini sebabnya individu yang kurang minum air lebih mudah mengalami masalah batu karang.


* Pemakanan — Pemakanan yang tinggi kandungan protein purin dan asid urik seperti organ dalaman (hatijantung, limpa), daging merah, makanan laut bercangkerang (kerang, tiram) dan alkohol boleh meninggikan risiko mendapat batu karang. Pada masa sama, diet kurang serat (buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin) menyumbang kepada masalah ini.

* Kurang bergerak — Individu yang kurang bergerak, jarang bersenam atau lama terlantar lebih berisiko tinggi. Ini kerana aktiviti fizikal yang terhad menyebabkan tulang mengeluarkan lebih kalsium ke dalam darah.

Dah tahu kan apa punca-punca yang boleh buatkan batu karang terjadi??

Pilihlah pemakanan sihat,Senaman yang kerap dan paling penting pengambilan ubat dan supplemen yang betul dan selamat.

Ini antara testimoni yang sudah berjaya atasi masalah batu karang.


(Antara testimoni)


Dah tahu cara nak atasi dan yang boleh membantu?

Boleh amalkan VIVIX SHAKLEE dan teruskan amal sehingga anda benar2 sihat.InsyALLAH.

><><><><><><><><
Boleh dapatkan dari Mamareen bersama cara pengambilan dan share banyak lagi tentang masalah ini.

 Mamareen
+601137181390
ID : 1127123
https://www.facebook.com/shairne.omar
Shaklee Penang
Pos PERCUMA seluruh Malaysia

Selasa, 14 Februari 2017

Kenapa saya pastikan Vivix sentiasa ada dirumah


Assalamualaikum hye..jumpa lagi dalam entry kali ni.

Sejak akhir ni ramai asyik tanya Mamareen bagus ke Vivix?
Sedap ke Vivix?
Apa manfaat Vivix?
Vivix ni bahaya ke tidak?

hehe jenuh nak menjawab mujurlah mama attend kelas2 nutrisi dan ada study pasal vivix ni.

Kira ada pengalaman lah handle pesakit2 yang minum dan saya sendiri minum walaupun tak da sakit kronik.Alhamdulillah..

                (Vivix ni mesti bawak walaupun travel)


Dan mamareen tertarik dengan sharing dari seorang ahli farmasi yang juga isteri doktor yang beri mama dan ayahnya vivix.

Katanya beliau cuba pastikan vivix ada sentiasa untuk mama. Dulu 2014 masa ayahnya demam panas sangat, beliau belikan vivix untuk ayahnya.

  Tapi sedihnya ayah tak sempat minum vivix sebab masa tu dalam keadaan intubate, nurse yang bagi ayah minum susu ikut tube.
Walaupun suaminya seorang doktor tapi mereka tak ganggu tugas nurse dan doktor2 di sana. Mereka menjalankan tugas mereka... Dlm hatinya  doa supaya ayah sembuh dpt keluar dari hospital berdoa nanti beliau nak bagi ayah minum vivix.
Tapi Allah lebih sayangkan ayah, jumaat minggu ke dua puasa, ayah pergi tinggalkan mereka selama2nya. Semoga beliau dapat bertemu ayahnya semula di syurga.
Ameen.....

Ingat tak beliau tak sempat beri arwah ayahnya minum vivix?
Tapi bagi mamanya yang minum vivix.
Sampai sekarang sebolehnya beliau usaha untuk pastikan vivix sentiasa ada di rumah.

Alhamdulillah selepas tu Mama beliau  kata badan pun rasa ringan sejak start minum vivix.
Dan paling penting beliau  nak mama sentiasa sihat.Bertambah kasih Sayang kepada mama beliau selepas kehilangan ayah..


     Mama tiada ganti, duit boleh cari.
         (Kata beliau dengan nada sedih)

Moga perkongsian kisah vivix ini dapat menambah keyakinan kita untuk mengamalkn jus vivix.Antara minum kesihatan terbaik abad ini.



Boleh dapatkan Vivix dari mamareen dikawasan penang dan Percuma penghantaran seluruh Malaysia.


Mamareen
Id :1127123
+601137181390
Shaklee penang
https://www.facebook.com/shairne.omar

Kisah Pesakit Buah Pinggang

Assalamualaikum entry kali ni mamareen share berkaitan masalah buah pinggang yang dihadapi oleh ayah rakan.

Dulu,saya ada juga costemer yang maknya sakit buah pinggang last stage.Tapi,sianak tak.putus asa nak ikhtiar.
Alhamdulillah sejak oktober 2014 - Feb 2017 ibunya masih sihat dan tidak jalani sebarang Dialisis.

Ini pula kisah lagi Pesakit buah pinggang


Asalnya ayah yam ada kencing manis & jantung.
 Ayah yam sebelum ni , ada masalah kerosakkan buah pinggang pada sebelah kanan sejak 2009.
Dan sebaik ayah saya amalkan vivix selama 3 bulan berturut-turut untuk kencing manis dan jantung pada tahun 2014.

Alhamdulillah, dengan izin Allah, suatu ketika ayah saya pergi check up dengan Dr pakar untuk check up semua organ dalaman,al maklum ayah saya kaya penyakit antaranya Diabetis, Jantung, Buah Pinggang Rosak, Gout dan pernah terkena minor strok.

Ayah sendiri cakap yang Doktor Pakar terkejut, "En Sa'ari! buah pinggang encik dah mula berfungsi balik lah." Syukur sangat.

Bukan buah pinggan sahaja mula berfungsi balik, tapi kencing manis dah terkawal, gout mula larikan diri dari ayah.

Alhamdulillah. Mak saya pun amalkan vivix, seronok sangat tengok mak,ayah saya sihat. Tiada apa yang saya mampu balas melainkan usaha untuk bantu pulihkan kesihatan mereka untuk mereka beribadah.

Vivix hanyalah ikhtiar untuk mencegah. Vivix sangat berbaloi. Cubalah,pasti anda teruja! :) Yang sihat, Tak perlu tunggu sakit untuk memulakan

Alhamdulillah saya seronok sebab vivix bantu kembalikan buah pinggang ayah saya...😊😀



Alhamdulillah.
Vivix antara minum tambahan untuk pesakit buah pinggang.cubalah amalkan moga ALLAH izin kesihatan bertambah baik.



*Tujuan menambahbaikkan kesihatan bukan merawat

Mamareen
📲+601137181390
ID: 1127123
Shaklee penang
https://www.facebook.com/shairne.omar

Credit to Solehah Mariyam Sa'ari