Followers Mamareen

Ahad, 24 September 2017

7 TIPS IBU HAMIL PERLU LAKUKAN SELEPAS BERSALIN JIKA INGIN BAYI SIHAT.

TIPS_SELEPAS_BERSALIN



Panduan bagi ibu yang tengah tunggu kelahiran bayi.Mungkin belum berpengalaman boleh rujuk tips ni.๐Ÿ‘‡

๐Ÿ’ฎIbu bapa atau penjaga perlu maklumkan pada klinik berhampiran selepas 24jam kelahiran.Supaya jururawat dapat melawat ibu dan bayi untuk beberapa hari.

๐Ÿ’ฎSusukan bayi dengan SUSU IBU sahaja dalam tempoh 6 bulan pertama dan teruskan sehingga 2 tahun.
(Pastikan timba ILMU PENYUSUAN sebelum rancang hamil dan semasa kehamilan bagi persediaan untuk membantu menjayakan tempoh penyusuan)

๐Ÿ’ฎBayi mungkin akan terkena juandis selepas beberapa hari dilahirkan.Dapatkan nasihat dari hospital atau klinik untuk  rujuk keadaan bayi dan tahap juandis

๐Ÿ’ฎPastikan tali pusat dijaga dengan bersih dan  kering.(Jangan letak sebarang ubat atau cream hanya yang diberi oleh klinik/hospital)

๐Ÿ’ฎIbu mesti jaga kebersihan diri seperti cuci tangan sebelum tukar lampin,tempat tidur bayi bersih dari habuk dalam suasana yang baik dan selamat.

๐Ÿ’ฎRasa suhu air sebelum mandikan bayi.Pastikan isi air sejuk dahulu sebelum air panas.

๐Ÿ’ฎSila daftar kelahiran bayi dalam tempoh 14hari.

Selamat melahirkan bayi dan moga dapat berpantang dengan sihat dan happy.
Ibu berpantang harus kawal emosi dan kelakuan.Supaya SUSU IBU yang dihasilkan lebih banyak dan dapat konsisten menyusukan anak.

Untuk dapatkan Info lanjut tentang cara banyakkan susu sehingga anak dapat tidu lebih LENA tekan TIPS PENYUSUAN๐Ÿ‘ˆ ini.
Untuk lihat koleksi mereka yang BERJAYA Susukan anak dengan susu ibu tekan
๐Ÿ‘‰KOLEKSI BANK EMAS.Banyak info buat boleh membantu anda.๐Ÿ˜Š

Fb :Shairne omar
Nak dapat info masalah Susu kurang lebih EXCLUSIVE?
Hubungi Mamareen:+601137181390

Sabtu, 9 September 2017

IBU HAMIL SESAK NAFAS??PETANDA BAHAYA PADA KANDUNGAN ANDA....



15% KEMATIAN IBU HAMIL AKIBAT  SESAK NAFAS!!.
SEDIHKAN KALAU AJAL KITA ASBAB SESAK NAFAS.MASA KITA TUNGGU KELAHIRAN CAHAYA MATA KESAYANGAN KITA.

.



Sesak nafas menyebabkan rasa yang tidak selesa.Susah nak bernafas,bayi kurang mendapat oksigen, dan yang paling BAHAYA boleh sebabkan menyebabkan KEMATIAN.
.
Masalah sesak nafas ni selalu kita rasa macam susah nak nafas.
Sesak dada atau tak cukup udara nak sedut..
Oksigen adalah sumber tenaga utama, jadi sangat diperlukan dalam jumlah banyak supaya setiap sel dapat melalukan metabolisme.

Jom mamareen share:
PUNCA SESAK NAFAS & CARA ATASI:.
Ada beberapa penyebab sukar bernafas di antaranya:

1.Sesak Nafas sebab faktor Keturunan.
-Mempunyai paru-paru yang lemah.

2.Sesak nafas faktor persekitaran
-Bekerja dengan habuk,udara tak bersih.

3.Sesak nafas faktor lebihan lendir pada makanan menyumbat saluran udara.
-Pengambilan produk tenusu,nasi putih,tepung.
(selalu jadi pada bayi,kanak2 yang minum susu terutama susu Fm)

4.Sesak nafas faktor susunan tulang atau otot tegang.
-Sensor saraf terganggu untuk sampai ke paru-paru.

CARA ATASI
===========
✔Apabila alami sesak nafas,Terus segera dapatkan rawatan / perhatian pihak pakar.
✔Bila mengalami gangguan pernafasan, buatlah  latihan yang dapat membantu melegakan pernafasan.Buat latihan pernafasan dua kali sehari, 5 sampai 10 minit sampai terbiasa.
✔Berbaring dengan selesa dan letakkan bantal di bawah kepala.Bengkokkan lutut dan rilekskan perut.
Tekan perut dengan satu tangan perlahan. Letakkan tangan lain di dada.
✔Bernafas melalui mulut
Bernafaslah perlahan melalui hidung untuk elakkan tertelan udara. Tahan nafas anda sambil kira 1-10.
✔Elakkan makan bahan susu berlebihan, gula putih, tepung dan nasi putih. Jika nafas sudah mula teratur, makanan itu dapat diambil dalam jumlah sedikit untuk melihat respon pada  badan .
✔Dalam waktu yang sama ambil buah dan sayuran dalam jumlah banyak.
✔Minum air suam 6-8 gelas sehari.
=======================================

CARA MUDAH DAN CEPAT BOLEH DIAMAL:
DENGAN PENGAMBILAN OMEGA 3.

๐ŸŸ OMEGA 3 setiap hari selepas makan.
Membantu anda mendapatkan kesihatan saluran pernafasan.

๐ŸŸ OMEGA 3 sangat baik untuk membantu menjaga saluran pernafasan sehingga ke paru-paru.Bahkan untuk menderita sakit dada.

๐ŸŸ OMEGA 3 ini akan membantu agar saluran pernafasan lebih baik dan mengatasi ketegangan otot berlebihan yang sering terjadi menyebabkan serangan sesak nafas atau sakit dada.

"Alhamdulillah Omega 3 ni mamareen consume masa mengandung kembar dulu.Sesak nafas sebu dan sakit dada hilang bila kandungan makin membesar"

๐Ÿ‘‰Berminat nak atasi SESAK NAFAS dengan OMEGA 3 berkualiti TINGGI dan DIIKTIRAF FARMASEUTIKAL,ASLI dan TULIN?

Boleh terus wassap mamareen untuk fast respon.

-Mamareen-
Fb : Shairne Omar
Hubungi :601137181390

Ahad, 3 September 2017

REZEKI 2 BULAN TUKAR KERETA BARU.......

"KERETA CIKMAS DAH UZUR REEN",SUARA KECIL CIKMAS BILA KERETA ROSAK DIPANAH PETIR!.
.
.

Alhamdulillah kejayaan Team Mamareen 1 kejayaan bersama.
Cikmas cucu shaklee mamareen anak didik Ummy Nurhidayah Warich Empayar.
.
.
Cikmas pembantu makmal sekolah.
Yang mama rasa cikmas kuat sangat.sebab suami cikmas tak sihat.Letih tak bermaya. menderita sakit Kencing manis.Jadi,nak bantu suami yang sakit tak nak menambah mudarat kesihatan suami.

Alhamdulillah sejak Amal Shaklee 2bulan.dia dah sihat xletih lesu..kuat btenaga

Selepas 2 bulan hidup mereka berubah 180°.
.
.
Kuasa ALLAH sejak ambil beberapa Supplement Kesihatan suami cikmas bertambah baik.
.
Mamareen share perbualan mama dengan cikmas.sangat tersentuh cikmas ibu dan isteri yang kuat.
๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ

"Hai reen"
Cikmas dri rawang nk balik pdg serai..
Tpi Allah uji tdi atas highway lps taiping..
Hujan lebat kilat sabung myabung..
Tiba2 keta kena smbar kilat..terus stop atas hway. Plus yg tolakkn smpai tol taiping utara..skrg mnumpang tidur surau plus..esk bru nk setel keta.

 Alhamdulillah suami yg tak pernah bawa keta jauh2.. Dah boleh bawa pi dan balik.
Sebelum kenal shaklee..
Cikmas selalu berdoa..
Ya allah jemputlah aku dan suami jadi tetamu ditanah suci dlm usia cikmas yg muda sihat ni sebab boleh jaga suami..
Walau dah tau mmg kalau dari duit simpanan gaji mmg tak dak langsung jlnnya...
Tpi cikmas doa berikn dari rezeki yg tidak disangka sangka.

Nah sekrg cikmas dah nmpak..
Ni la rezeki yg tak disangka sangka yang Allah bgi..asbab dri cikmas buat shaklee..
Insya allah cikmas akn jdi tetamu Allah..
Ni lah senjata doa kita..

(Cikmas bersama Keluarga tersayang)


amenn.

TAHNIAH cikmas dari Team Mamareen.
Kami doakan cikmas terus maju jaya dan bantu lebih ramai orang untuk sihat dan ceria.


(Empayar bisnes Cikmas)



Yang lain ingat BIG WHY.kuatkan BIG WHY.insyAllah rezeki kita sampai nanti.๐Ÿ˜Š


Sekian dari senyuman cikmas paling maniss❤.

Terujaa dengan Cikmas 2 bulan saja mampu beli kereta??
 Tu baru 2 bulan belum 2 tahun!.Boleh hubungi cikmas cara cikmas berbisnes online.Mudah hanya sharing.


Fb cikmas : Normaslina mat akib
No :0195989209