Followers Mamareen

Jumaat, 9 Jun 2017

Ceritera Jejak Jepun 2017

Assalamualaikum semua hai..
mamareen exited gila nak share dengan hampa.baru sempat nak menulis ni pengalaman mama ke Japan mei lalu selama 8 hari.


Pertama kali dapat ke luar negara dan negara pertama nama jejak adalah Singapore(ni pun sebab transit)Hihi Jepunlah tempat pertama mama dapat turun dan menikmati keindahan pengalaman yang best.

Turun ja Japan kami ke "Toki Shopping Outlet'
memang rambang mata weh.Macam2 ada siap duit ja.Mujur mama bukan peminat barang branded(mungkin nanti akan minat) hehe.Shaklee bagi duit poket mama habiskan kat Toki beli kasut anak2 baju2 untuk suami dan adik2.

Ni la duit Jepun shaklee bagi mama habiskan semua hanya 1 tempat hihi sikit tak tinggal😂.



Coach ni ramai jugak Master yang pakai.hihi lawa sungguh mamareen nak buat tabung handbeg laah teringin nak beli 1😎.


MK pun ada harga paling murah dalam Rm600 ke Rm900 beg.Design pun cantik2.

Kate spade pun ada ni haaa cantik giloo naik berbulu mama nengoknye.

Haaa sapa suka branded handbeg memang macam kena rasuk masuk sini.huhu

Ni haa jalan2 jumpa pulak outlet "Skechers" harga boleh tahan less banyak dekat 90% dapat kupon 10% bagi setiap kasut dan ada lagi extra less Berbaloi2 kasut anak pakai duit shaklee bagi jimat poket 😍.

Oppss stlyo jugak pakai macam ni kan?hihi sambil usha handbeg outlet Fossil.

Shopping mana yang sempat ja.Tak dak geng nak ikut membeli.Kalau hampa ada mesti best boleh kita shopping sini harga boleh tahan masih berbaloi.Maklumlah makan tidoq lena FREE jadi boleh la spend duit sikit.

Dah selesai 1 tempat jom mama bawak ke "Sharikawa Go" best ya amat ala2 tradisional jepun.Sebuah perkampungan suasana dia sejuk sangat pekan kecil kat sini mama pakai "YUKATA"  ala2 kimono tapi jenis nipis kainnya.


Ada gaya orang jepun tak?susah gak nak pakai yukata ni sebab tak berjahit bahagian pinggang tu.Selit dan sangkut ja.Tap selesa walaupun banyak kali aunty2 veteran kat kaki jalan tolong betulkan maklumlah 1st time pakai kan.hihi Yukata ni shaklee bagi free.Ramai aunty2 jepun ni terkejut shaklee sponser sebab yukata ni pun harga agak mahal.Shaklee memang best boleh la merasa pakai hihi.

"Arigatou gozaimasu"  ucapan sopan ucap terima kasih. haa kau baru seminggu kat jepun ada jugak laa belajar bahasa jepun.Sebab orang2 depa peramah sangat.Kalau bertembung takkan nak krikk..krikk hihi tegur laa kan.Bukan payah pun boleh goggle atau tour guide dah ajar siap2 apa nak cakap."Ohayou gozaimasu" selamat pagi."Ogenki desuka" apa khabar.hihi boleh laa sikit2 kan.




Ni ha group photo team A.Kalau 1 yukata rm300 darab la dengan lebih kurang 150 orang.Fuhh patut aunty jepun terkejut😂.
ayu ja kan group A ala2 gadis melayu jepun gituu.

Best tak? best tak? wajib lah ke jepun banyak tempat menarik back to nature macam shaklee jugak la kan.

Mamareen nak share semua dalam 1 entry tak cukup.Nanti jumpa lagi ye.Ada lagi tempat2 yang belum dikongsi.

Tq shaklee sebab bawak mama jalan2 ke Jepun antara negara yang saya teringin sangat nak pergi.Alhamdulillah insyALLAH mama share lagi ya.

-Mamareen-
Id: 1127123
"Pengedar Shaklee Penang"
https://www.facebook.com/shairne.omar
http://Shakleepenang.wasap.my

DAH GUNA BARU JATUH CINTA

Kisah kali ni mama nak share macam mana boleh terjebak dengan shaklee ni.

Bak kata orang "tak kenal makan tak cinta"betul kan?




Jadi mamareen adalah pengguna sebelum menjadi pengedar shaklee.
Guna lebih 1 tahun.
Masa tu saya sedang mengandung 9 minggu.

Puas cari vitamin apa bagus nak support kembar ni.Cari punya cari nampak kat FB ramai sangat sebut "Shaklee..Shaklee".
Teringin sangat nak cuba sebab anak 1st dulu macam2 masalah letih badan ni.Dengan kena Admit semua lah cukup.


Jadi try la pm tgk kawan jual Kt fb

dia ada cita2 sy pn beli la set hamil rm400  consume dari 9 weeks sampai bersalin

Mama takde ambil Ubat KK @ Ubat Hospital sebab rasa dah sesuai makan set vitamin dari Shaklee.


Alhamdulillah kesihatan baik semakin baik
kembar pn ok sihat

Mamareen bersalin normal 37weeks tanpa gunting atau induce

sempat shake shake Esp Horlick sebelum masuk laboor room.


Dan dari situlah bermulah  bila kita makan shaklee.Orang tengok kita sihat baby kulit cantik.Mama bertenaga kulit cantik ramai. duduk bersila lagi boleh menjahit slim

 orang mula laa tanya pulak yang nak cuba termasuk mak bidan😂.


Bila dah dapat kesan barulah berani jadi ahli dan sharing.Mama hanya share apa mama makan aje set kehamilan,set berpantang & set penyusuan.Kesan dia WOW! MASYALLAH best sangat.

(Semasa bershaklee kami masih naik lori)


Jadi dari situlah bermulanya mama mula bershaklee.


jika anda pengguna shaklee yang istiqamah pasti anda juga ada kesan yang baik untuk dikongsi?


Rugi makan kalau tak amalkan.Bertambah rugi kalau dah amalkan tak dikongsi.


Nak dapatkan tips penjagaan semasa hamil bersama set kehamilan shaklee?


(Antara set vitamin yang mama amalkan)

(Set yang banyak bantu luka sembuh dan bertenaga)


(Paling best dapat susukan kembar dengan bantuan set menyusu)

Berminat nak sertai shaklee?
boleh wassap/hubungi mamareen ya.😊


Mamareen
Id 1127123
》Pengedar Shaklee penang《

//www.facebook.com/shairne.omar
http://Shakleepenang.wasap.my