Followers Mamareen

Sabtu, 27 Jun 2015

TIPS dapatkan BAYI KEMBAR..........







Assalamualaikum WBT...selamat pagi semua..
  Alhamdulillah pagi ni dapat luang masa berblog.Maklumlah,nak buat kerja kena curi masa..Sikembar tu asyik melekat ja haa dengan mama.
Hari ni ahad.so,boleh lah saya cerita sikit tentang pengalaman saya masa hamilkan kembar ni..Mesti ramai yang suka Anak kembar kan??HEHHE..Saya pun suka,comel je muka sama...

Siapa pun pasti akan merasa geram akan bayi KEHAMILAN ANAK KEMBAR,tapi tahukah anda MENGANDUNG DAN MELAHIRKAN  ANAK KEMBAR adalah lebih BERISIKO berbanding kehamilan biasa.


Alhamdulillah Allah memilih saya dan suami untuk menerima kehadiran bayi kembar pada tahun ketiga perkahwinan kami.Kehamilan untuk anak kedua memang dirancang pada tahun ketiga perkahwinan kami.TIADA pil atau cara lain untuk mendapat bayi kembar.Kami hanya menjalani kehidupan seperti biasa.Pada awalnya saya mengalami alahan yang sangat teruk pada 2bulan awal.Walaupun mengetahui berita kehamilan hanya dengan ujian UPT yang saya beli dari Farmasi.Saya memilih untuk biar dulu sebelum berjumpa doktor.Malah semakin hari badan saya sakit-sakit,lemah tidak berdaya lebih teruk dari kehamilan anak sulung dulu.Saya hanya mampu baring dan tidur sepanjang hari,Disebabkan alahan makin teruk,suami menghantar saya pulang ke kampung kerana disana ada yang boleh jaga anak sulung saya Khalysah(CHICHA).

    Saya mengalami penambahan berat badan yang mendadak seawal kehamilan lagi.Malah fizikal saya uga berubah.Saiz perut saya besar walaupun baru hamil Trimester pertama.huhuhu.Saya tanya mak saya."Mak,awat perut ni besaq sangat,padahal baru 2 3 minggu".Balas mak saya pulak"Hang dah anak 1,perut dalam dah tebal"huuhuhu..ye la mak..Anak laki kot,ntah kembaq kot mak.hihi buat suspen ja masa tu..Saya memang xambil apa-apa ubat semasa awal kehamilan.Mungkin sebab itu badan lemah dan x aktif.


Masuk 9minggu saya pergi jumpa Doktor untuk scan dan lihat bayi dalam kandungan(scan).Masa tu memang EXITED sangat sebab saya x sabar nak tengok janin comel dalam perut saya.Disebabkan suami tunggu Diluar,saya je yang rasa seronok kt dalam bilik tu.hihi.Masa doc letak ja alat scan tu..Pappp!!!! muka Doc Rasyidah senyum dan cakap "tahniah awak hamil kembar".HUH????
biar betul xpenah taw pun ada keturunan kembar..Doc tunjuk ada 2 degupan jantung yang jelas sekali kelihatan..MASYAALLAH TABARAKALLAH..Saya jadi kelu,nak nangis tidak keluar air mata,nak gelak pun xmampu.Senyum ja sorang sebelum beritahu suami.hihihi..Doc cakap dah nk masuk 9minggu..Wah dah berdegup jantung anak-anak mama yer.Doc ada bagi vitamin dan ubat lain untuk saya makan dan beri nasihat sikit.Alhamdulillah,nak cakap kat suami mulut rasa berat.hihi."Abang,rin mengandung anak kembaq" Suami pun muka blurr.ehh yeke...iya laa betul.Alhamdulillah,walaupun riak wajah dia tidak seperti saya jangkakan,tapi saya tahu suami sangat gembira dan bersyukur atas khabar gembira ini...
                            

 (sumber google image)

Selepas itu,saya mengetahui akan kehamilan kembar ini,kesihatan saya bertambah tidak baik.Jadi,setiap 2 minggu saya perlu jumpa pakar sehingga saya bersalin.Doc ada beritahu pelbagai risiko bakal saya hadapi termasuk KEBARANGKALIAN untuk KEHILANGAN salah seorang adalah TINGGI,dan mungkin akan KEHILANGAN KEDUANYA sekali jika kesihatan saya dan keadaan bayi tidak mengizinkan!Allahurabbi,risau sangat doc cakap kena hantar hospital Ipoh jika air ketuban tidak cukup perut perlu ditebuk untuk samakan kuantiti air ketuban pada kedua bayi.

Saya fikir perlu buat sesuatu untuk kebaikan kandungan saya ini,jadi rezeki ALLAH masa tu ada KELAB IBU HAMIL di Facebook.Kelab itu lah yang memberi info kehamilan dan produk untuk ibu hamil yang bermasalah.Saya tidak ketinggalan mengambil peluang ini untuk kutip sebanyak ilmu dari ibu kelab tersebut.Dan Alhamdulillah saya tengok ramai yang syorkan "SHAKLEE".wahhh..macam menarik.Jadi,saya ada cari maklumat tentang set KEHAMILAN SHAKLEE dari ramai penjual,dan rezeki saya beli dari kawan saya yang tinggal berdekatan.Teruja akan KEBAIKAN SETIAP PRODUK saya membuat keputusan untuk mencuba..
Inilah set kehamilan pertama saya cuba,hanya berpandukan cara makan dari kawan dan rujukan pada botol.hihi..Masa ni ZERO knowlegde pasal set SHAKLEE.Demi kebaikan kembar dalam kandungan saya beli dan amalkan.Dan Alhamdulillah izin ALLAH,selepas consume 3 hari alahan saya hilang.Badan saya Kuat.Terus balik rumah sendri bila dah boleh masak,mandikan chicha,menjahit dan sebagainya.

    >ESP
Fuhhh...memang POWER lah ESP ni,buat badan saya
sIHAT,CERGAS dan BERTENAGA.Alhamdulillah.......
Saya suri rumah yang mengambil upah menjahit pakaian WALIMAH untuk para Pengantin MUSLIMAH.Tugas menjahit bukan senang.nak jahit manik labuci lagi.Selalunya sampai pukul 3 pagi saya menjahit.Rezeki anak tempahan memang banyak.Dan paling best bila makan set ni,saya mampu jahit baju dan niqab sehari 2 3 helai baju dan 2 set niqab.Tengok badan tak rasa letih..


     >OSTEMATRIX
 Hari semakin hari kandungan semakin besar.Fizikal juga berubah tak dapat duduk dan jalan dengan baik.Kaki mulai bengkak dan bayi mula menendang dan bergerak aktif membuatkan saya tidak dapat duduk dan tidur dengan selesa.Jari akan kebas mencucuk apabila jam  3 4 pagi..jadi saya akan ambil OSTEMARTIX untuk bantu masalah kebas yang melampau..ALHAMDULILLAH,memang hilang dan saya dapat tidur dengan nyenyak.

     >B-COMPLEX
Membantu tumbesaran bayi,mengelak dari cacat sumbing dan masalah tidak sempurna tempurung kepala.Pentinya pengambilan B COMPLEX kerana terkandung "FOLID ACID"yang sangat penting kapada janin seawal 3 bulan sebelum merancang untuk hamil.B COMPLEX juga membantu saya dari stress dan sakit kepala.

   >OMEGA GUARD
Perkembangan otak bayi adalah sejak dari dalam kandungan lagi,jadi saya mengambil langkah awal untuk memastikan perkembangan otak sikembar sudah diberi dari awal.OMEGA SHAKLEE adalah dari sumber MINYAK IKAN dan bukan dari lemak ikan.Membantu saya dari masalah SEMBELIT ketika hamil dan mengawal kolestrol.

Selepas trimester kedua ,Doktor pakar membuat pemeriksaan detailing scan
dan menyatakan perkembangan sikembar sangat baik dan memberangsangkan.Ini adalah BAGUS kata doktor.KEMBAR membesar dengan baik sekali tanpa ada masalah pada ibu dan anak.Syukur alhamdulillah.Untuk pengetahuan semua,saya hanya  menggunakan set KEHAMILAN SHAKLEE saawal 9minggu lagi.Dan doktor juga TERUJA akan kesan set ini kepada perkembangan sikembar..


Masuk minggu ke 35 kehamilan,doktor beri tarikh untuk induce kerana risau kembar makin besar.Sepatutnya due 28/1/2014.Jadi 37 minggu saya perlu dipaksa bersalin demi keselamatan kembar pada tarikh 9/1/2014

.Saya Redha walaupun saya  tidak mahu bersalin secara paksa.2 Minggu sebelum INDUCE saya tingkatkan amalan kerohanian dan fizikal bagi memudahkan dan mempercepatkan kelahiran sebelum diinduce.Saya takut kerana ramai yang cakap INDUCE itu sangat sakit..

Setelah 37 minggu saya masih menjahit sehingga jam 3 pagi,keesokannya saya perlu admit untuk induce..Masih tidak henti berdoa agar saya boleh bersalin tanpa suntikan.Tidur sekejap sementara menunggu waktu subuh.dan selepas Solat Subuh saya rasa nyilunya sekejap datang sekejap hilang.Rasa kebas dipintu laluan.Tiada sebarang tanda ketuban atau tumpah darah membuatkan saya fikir itu sakit biasa.siap untuk admit pada 9/1/2014 saya sempat SHAKE ESP + HORLICK buat TENAGA dan alas perut,kerana saya perlu singgah ke pos laju untuk pos set walimah costemer.Apabila sekerat jalan,saya rasakan sakit nyilu kebas makin menjadi-jadi.kejap datang kejap hilang membuatkan kami terus ke hospital batalkan niat ke pos laju dan sarapan pagi.

JAM menunjukkan pukul 8.00 pagi.sempat membaca surah YASSIN sebagai menahan sakit dan ketenangan berharap agar semua dipermudahkan.tidak menjangka tarikh admit untuk induce saya sudah mahu bersalin.Jam 8.20 pagi sampai dihospital.Saya berjalan gagahi naik kedewan bersalin daftar untuk masuk wad.Tanpa berlengah saya memberitahu Nusre bahawa saya sudah rasa sakit pintu rahim.terus saya dibawa masuk untuk periksa bukaan.Alhamdulillah,ya bukaan sudah 4cm.Syukur tidak perlu induce!!!Mimpi ngeri itu sudah berlalu.hihihi..Fuhhh selamat..

Doctor memaklumkan saya boleh masuk ke dewan bersalin kerana bila-bila masa sahaja saya boleh melahirkan..Rasa sebak dan syukur sebab ALLAH makbul bersalin sebelum induce!!Pergi mendapatkan suami beritahu sudah sampai masanya.Sempat salam dan cium tangan suami mohon ampun serta doa agar dipermudahkan.InsyALLAH.

Setelah wiyar dan alat dipasang.Jam menunjukkan pukul 9.00pagi.contruction tidak begitu kuat.Keadaan tenang layan istimewa dari doctor dan staff dewan bersalin membuatkan saya agak tenang dan sabar melayani kesakitan..
Sambil berbual dan diurut oleh seorang nusre agak lanjut usia saya rasa begitu selesa.Dan tiba-tiba contruction kuat buat kali pertama buat saya tidak lagi selesa.Kesakitan itu datang dan pergi..MasyALLAH,apakah aku mampu untuk melahirkan kembar ini,Pelbagai emosi datang.Namun,zikir sdan selawat tidak lekang dari bibir.ALLAH ada bersama aku.Aku kena kuat.DAN kali kedua sakit datang ketika itu aku tidak mampu lagi menahan.Tanpa doctor disisi aku cuba meneran SENDIRI kerana kepala 1st twin sudah mahu keluar..ARGGHH..sedikit teriakan membuatkan doktor dan ramai staff datang melihat baby sudah bersedai untuk melihat dunia.ALHAMDULILLAH 09.20 pagi AKU selamat melahirkan kembar pertama dan 2 minit kemudian bayi kedua juga selamat.SYUKUR aku dapat bersalin NORMAL pada bukaan 4cm.

SELAMAT DATANG ANAK-ANAK MAMA...AMANINA KHALEEFAH (1ST) & AMANINA KHALEELAH(2ND).SEKIAN SUDAH PENGALAMAN SAYA BERSAMA SET KEHAMILAN SHAKLEE.ALHAMDULILLAH TERIMA KASIH ALLAH KERANA IZIN AKU MEMILIKI SAAT INDAH INI.TERIMA KASIH YANG MENGENALKAN SAYA SET SHAKLEE.












Jadi,kepada ibu-ibu diluar sana.Anda juga boleh mengambil set KEHAMILAN SHAKLEE SEJAK AWAL LAGI.InsyALLAH akan membantu anda..Rasai sendiri kebaikan set ini untuk manfaat ibu dan anak.Saya memberi jaminan set ini SELAMAT untuk diamalkan oleh ibu-ibu hamil yang mementingkan kesihatan dan keselamatan bayi.InsyALLAH,semua dengan IZIN ALLAH SWT.Tugas kita mencuba dan ikhtiar selagi daya.

               Ingin nasihat set kehamilan EXCLUSIVE dari saya??
                                            boleh ADD atau hubungi saya:

                                                                               FB: Sha'irne Omar            
SID - 1127123
                                                 IG:Pakar Kecantikkan
                                                   wassap:+601137181390
                                                                            Email: Mamareenshaklee@gmail.com
                                                                                    Cod AREA SEBERANG PERAI(PENANG)
                       KULIM.
                                                                                       Pos seluruh MALAYSIA,SABAH,SARAWAK
                                               





PETUA HAMIL ANAK KEMBAR
mesti ramai yang teringin anak kembar yang comel kan. Ni Mamareen kongsi petua nya. smile emoticon
1. Genetik
Jika dalam salasilah keluarga anda terdapat pasangan yang mempunyai anak kembar, kemungkinan besar anda juga mampu mendapat anak keMbar. Ini kerana trait sedemikian mungkin telah diturunkan pada diri anda. Trait yang dimaksudkan ialah penghasilan 2 ovum secara serentak dalam satu masa.
2. Umur
Wanita yang berumur 35- 40-an dan ke atas, mempunyai potensi yang lebih besar untuk mendapat anak kembar. Pada ketika ini, kebanyakan wanita akan mengambil rawatan untuk kesuburan. Tambahan pula, mereka akan lebih cenderung untuk menghasilkan lebih dari satu ovum semasa proses ovulasi, kerana proses tersebut telah terganggu oleh proses perimenopause.
3. Bilangan Anak
Lagi banyak bilangan seseorang individu pernah melahirkan anak, lagi tinggi peluang beliau untuk melahirkan anak kembar selepas itu.
4. Berat Badan dan Ketinggian
Perempuan yang tinggi atau perempuan yang lebih berat mempunyai kebarangkalian yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar.
5. Diet
Pengambilan makanan tertentu yang mengandungi kandungan estrogen yang tinggi mampu meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar.
6. Pengambilan Ubat Kesuburan
Pengambilan ubat kesuburan boleh meningkatkan kebarangkalian seseorang untuk menghasilkan dua ovum dalam satu proses ovulasi, sekaligus meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar. Clomid memberikan 10 peratus peluang manakala Gonal F memberikan 30 peratus peluang untuk hamil anak kembar.
7. Selain berkahwin dengan keturunan kembar, sebenarnya banyak cara untuk mendapatkan anak kembar. Tetapi kebanyakkannya adalah cara yang tidak sihat seperti mengandung di usia tua, mengandung ketika masih menyusui bayi, hamil di waktu si ibu gemuk dan sama waktu denganya.Memang boleh terjadi mendapat anak kembar tetapi kandungan tidak sihat. Kemungkinan keguguran pun tinggi, anak kembar tidak sihat atau kandungan bermasalah juga tinggi.
8. Banyakkan makan ubi, kentang dan susu.
Tiga jenis makanan ini dapat meningkatkan ovulasi pada telur dan mungkin boleh dapatkan anak kembar. Ada yang kata, jika kita teratur minum susu dari zaman muda mudi, kebarangkalian untuk mendapatkan anak kembar itu tinggi. Juga, jika anda amalkan memakan ubi, kentang dan susu bukan sahaja baik untuk mendapatkan anak kembar, tetapi juga salah satu cara untuk mendapatkan anak bagi pasangan yang sudah lama berkahwin tetapi tidak ada rezeki untuk mendapatkan anak.
9. Doa untuk mendapatkan anak kembar :-
i) Surah As-Saaffaat Ayat 120:
ii) Surah As-Syura ayat 50:

insyALLAH...selamat mencuba..terima kasih sudi membaca.MOGA BERMANFAAT DUNIA AKHIRAT.aminnn

Khamis, 25 Jun 2015

Minuman dibulan RAMADHAN yang pasti buat anda TERUJA!!!

Assalamualaikum wbt  Alhamdulillah sudah masuk hari ke9 kita berada dibulan RAMADHAN .Syukur Allah swt panjngkan umur dan beri kesihatan yang baik buat kita.

          Hurmmm..bila bulan puasa ja,mesti kita sibuk memilih minuman utk berbuka dan sahur nantikan?
iya la,nak badan sihat bertenaga.Sebab diwaktu siang kita penat bekerja dengan panas lagi.
Paling merisaukan adalah ibu-ibu hamil & menyusu.Mesti risau kesihatan bayi dalam kandungan.Jadi jika ingin berpuasa tiada masalah jika kita betul-betul menjaga pemakanan kita.

Saya adalah seorang suri rumah yang mempunyai 3 orang anak.seorang berumur 5tahun dan 2 orang lagi kembar berumur 1 tahun 5 bulan.Pengalaman saya berpuasa sambil menyusu kembar adalah tahun kedua untuk saya..Alhamdulillah,cabaran itu sangatlah besar.Walaupun suri rumah tapi saya mempunyai kerjaya sendiri.Perlu juga keluar bekerja.huhuhu..nak pos barang custemer lagi.Ambil barang ambil anak balik sekolah..Ya Allah rasa memang xlarat.Sebenarnya kerja sebagai suri rumah yang berkerja ni memang lah mencabar.Nak masak,nak mandikan anak,macam-macam lagi lah nak buat.Sehari pun xhabis nak buatkan?

                            Jadi saya memilih minuman yang semestinya boleh membantu badan saya kekal bertenaga dan mampu menjaga kualiti dan kuantiti susu badan.Menyusukan anak kembar Khaleefah dan Khaleelah serentak adalah sejak mereka lahir.Jadi,jika seorang datang menyusu,pasti seorang lagi juga mahu.Saya tiada pilihan untuk susukan mereka serentak,untuk pastikan cukup untuk mereka minum,saya harus berbuat sesuatu demi kebaikan mereka.Syukur Allah temukan saya dengan minuman Protien yang berkhasiat,mudah dan cepat untuk disediakan.Sekejap ja masa berlalu sudah 3 tahun saya mengamalkan minuman ini sejak dari awal kehamilan kembar lagi.

Mesti anda tertanya-minuman apa yang buat saya boleh susukan anak kembar.Malah,amal sejak awal hamil.Minuman Protien PERTAMA didunia yang HALAL dan NON-GMO(GMO bermaksud organisma diubahsuai secara genetik).
Saya yakin minuman ini sangat Popular dan mendapat tempat dihati para ibu-ibu.Yang pernah merasai ESP pasti begitu teruja akan kesan pada Kualiti dan Kuantiti susu ibu.InsyALLAH,dengan penggunaan secara konsisten akan memberi Impak yang besar kepada tubuh dan susu badan anda.Malah,jika diambil ketika bersahur ia akan membantu anda bertenaga dan kenyang.Perbezaan dapat dirasai dengan pengambilan ESP atau tidak.
Saya memang tergilakan Esp sejak saya betul-betul teruja dengan kesannya.Alhamdulillah,sehari x minum rasa xkeruan,ye la..rasanya yang sedap pekat dan lazat manakan boleh saya lupakan.Lagi-lagi cara penyediaanya sangatlah mudah..tidak perlu ditambah gula.
Jom saya share resepi ESP saya yang boleh buat anda pun rasa,Wahhh sedapnya..yummyummm!!Jangan telan air liur banyak-banyak bulan puasa ni.hehehe...Taraaa..saya jenis suka campur ja apa yang ada kat dapur tu.Asalkan sedap dan bermanfaat untuk diminum..Pastikan campur dengan yang berkhasiat juga yer,jangan la campur air teh pulak.hehe kata nak sihat kan?hurmmm...Nampak sedap dengan kurma ada dilapisan bawah tu.Rasa lemak manis kurma..





Bestkan kalau kita dapat minum minuman yang boleh beri manfaat pada keseluruhan tubuh badan kita.Nak cantik,jaga berat badan,jaga kulit,yang merekah masa mengandung pun boleh hilang taw!
konsisten je minum boleh dan nampak kesan.

Suami la nanti nak tegur dulu kan.Bagus juga untuk jaga Rahim kita.ibu-ibu yang ada masalah kulit kusam pun boleh cuba.


Dibawah ni adalah antara resepi ESP saya sepanjang hampir 3tahun dengan ESP.Bukan setiap bulan beli perlu beli.Jadi JIMAT sangat.Nak dapat manfaat lebih dan kesan yang cepat dan kekal kena la KREATIF dan KONSISTEN.

Ok.Saya nak tunjuk step buat ESP +JUS TEMBIKAI.Mudah sangat,camapak-campak ja dalam  pengisar..Jangan lupa cuci dulu bersih-bersih supaya tiada bau bawang atau cili.hehehe.kang rasa pedas pulak(cuci dengan dishwash shaklee lagi bagus tiada bau).
Bahan-bahannya adalah seperti berikut:
Buah tembikai
3sudu ESP
Yogurt
Air 
Ais batu

1-Masukkan buah & yogurt kedalam pengisar
2-ESP 3 sudu
3-Letak Ais Batu
4-Kisar semua bahan-bahan
5-Kisar mengikut citarasa anda,jika mahu hancur isi buah boleh blend sekejap sahaja.
Taraaaa...dah siap.Exclusive sangat minuman ini.tak perlu pun nak membazir beli atau minum di restoren mahal.Sediakan dirumah lebih JIMAT BERSIH yang paling penting HALAL!!



Antara khasiat ESP yang lain:
  1. Kelebihan ESP dalam menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri, membantu hilangkan parut jerawat di muka, memberi tenaga berpanjangan, menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan. ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  2. Pengambilan ESP bersama suplemen-suplemen lain amat membantu dalam meng'optimum'kan kadar penyerapan nutrien suplemen-suplemen tersebut ke dalam tubuh kita .. senang kata, kesan pengambilan vitamin/mineral akan lebih efektif bersama pengambilan ESP
Sekarang dah tahu manfaat ESP kan??Best sangat kalau cuba.Lepas ni giliran anda pula untuk dapat kesan dan kebaikan ESP.Saya sudah,anda bila lagi???

Ingin tahu lebih lanjut tentang khasait ESP atau ingin dapatkan ESP.
Boleh hubungi saya melalui:

                                                                               FB: Sha'irne Omar
                                                                               Email : Mamareenshaklee@gmail.com
                                                                               IG: Pakar Kecantikkan
                                                                               Contact no : +601137181390
                                                         COD area sekitar Seberang Perai (PENANG)
Kulim/POS Keseluruh Malaysia termasuk Sabah/Sarawak



Rabu, 24 Jun 2015

KESAN MAKAN AIR PADA KULIT BAYI!!

Assalamualaikum wbt.selamat pagi..Alhamdulillah berkesempatan pagi ni mamareen nk share 1 tips mudah untuk kecutkan JERAWAT!!
Ramai yang ada masalah jerawat yang kerap naik tapi susah nak hilang??.Saya juga mengalami masalah yang sama dulu...Tapi sekarang JERAWAT yang naik bila disapu KRIM serbaguna ini serta merta akan KECUT dan MELEMBUTKAN KULIT.Apabila ISTIQAMAH dalam penggunaan krim ini PARUT jerawat akan semakin PUDAR!!Malah KULIT anda akan lebih CANTIK dan CERAH...INSYALLAH..

Krim ni memang WAJIB saya bawa kemana sahaja.dah macam first aid sebab kt mana2 sahaja boleh sapu..ye laa ada anak2 kecil ni kadang perut masuk angin,luka terkapit pintu,kena gigitan nyamuk mcam2 lagi laaa boleh guna.Boleh buat losyen harian lagi taw...




haaa..BESTkan??boleh ja sapu kt mana2.kALAU BABY sapu nipis-nipis dulu..BILA dah kering sapu la tebal skit.GUNA selepas MANDI DAN SEBELUM TIDUR.Saya dulu pening jugak nak cari KRIM yang betul-betul sesuai untuk sikembar ni..Leher,belakang telinga & bawah pelipat paha win makan air..Habis merah berair..YA ALLAH,Kesian tengok diowng menangis sambil gosok-gosok kawasan luka makan air tu..ALHAMDULILLAH tengok kawan guna saya terus beli dan cuba..ALHAMDULILLAH sehari guna KESAN MAKAN AIR TU KERING!!




Inilah Herbal Blend yang Ina teruja sangat tu. tengoklah fungsi dia banyak kan, lagi satu dia sesuai untuk kulit bayi juga tau. Sebab ianya bersifat berangin je tidak panas pun dan tidak melekit. Seronok kan bila kita dapat bantu orang yang ada masalah





 Dan yang paling best..KRIM ni boleh pulihkan TUMIT KAKI yang MEREKAH!!Sapu je hari1 pada tumit..insyALLAH memang berkesan...TAPAK kaki pun lembut ja..kalau nak tumit yg bersih dan cantik konsisten taw sapu dan urut2 sampai meresap dalam kulit.Seawal 3 hari dah boleh nampak kesannya..TUMIT jadi LICIN dan BERSIH.Suami pun tengok Cantik ja kaki isteri...
 Haaa...ni lah krim tu..PEKAT,TIDAK MELEKIT & MUDAH DIBAWA...BAU PUN WANGI.Baby pun xbahaya nk pegang...picit sikit je dah ok..simpan kt tempat yg sejuk supaya dalamnya xterjejas...
Jangan tunggu lagi untuk dapatkan KRIM MAGIC INI...STOK SANGAT TERHAD DARI MASA KESEMASA...Harga sangat murah dan berbaloi..serendah rm27,50 sahaja tidak termasuk kos penghantaran...

Anda inginkan harga yang lebih MURAH DAN JIMAT?? HUBUNGI saya MAMAREEN +601137181390 (wassap/sms) 
Email: Mamareeshaklee@gmail.com
FB: Sha'irne Omar

Celoteh Shaklee Bersama Mamareen




Assalamualaikum W.B.T..

Selamat datang ke blog Mamareen. Terima kasih kerana setia bersama saya tak kira di mana jua di dalam Facebook mahupun Instagram. Kini anda boleh mengikuti saya di blog saya sendiri untuk mengetahui lebih banyak maklumat tentang Shaklee serta segalanya tentang kehidupan saya dan Shaklee. Saya berbesar hati untuk berkongsi pelbagai tips menarik dan cerita tentang bagaimana untuk cantik, sihat dan bertenaga walaupun kehidupan sibuk dengan menguruskan tiga orang anak yang masih kecil sekaligus menerajui bisnes sebagai SID Shaklee yang kini bergelar Senior Coordinator pada Jun 2015.. Alhamdulillah

Diharapkan agar wujudnya blog ini dapatlah memberi banyak manfaat yang dapat dikongsi bersama.


Sha'irne Binti Omar
Penang
SID 1127123
mamareenshaklee@gmail.com
FB: Sha'irne Omar
IG: Pakar Kecantikan