9 TIPS IKHTIAR HAMIL.Jangan sedih apabila lambat diberikan rezeki anak.Ikuti tips dari pakar pemakanan untuk rancang kehamilan.RAMAI WANITA YANG BERUSAHA INGINKAN ZURIAT.
Tetapi tidak cuba untuk mengubah gaya hidup yang lebih sihat.
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Ketahui tips yang boleh diamalkan suami  isteri sebelum merancang perkahwinan dan kehamilan.


Bersediakah untuk hamil?
sediakan badan dan emosi yang stabil.
kalau selalu stress dan takut untuk langkah ke fasa baru akan beri masalah pada proses untuk hamil.


Ambil makanan sihat seperti:
👉FOLAT
👉MINERAL
👉KALSIUM
👉OMEGA 3
👉PROTEIN
👉ZAT BESI
untuk elakkan bayi ibu mengalami masalah komplikasi sebelum dan semasa  hamil.


Pentingnya membuat pemeriksaan kesihatan sebelum hamil..untuk tahu BMI,JANTUNG,DIABETIS,KANSER masalah HB & lain-lain. Untuk mengelakkan risiko bahaya pada bakal ibu dan bayi nanti.

Wanita dan lelaki yang terlalu obes atau kurus akan terganggu penghasilan sperma dan juga ovum.

Bagi wanita beri masalah pada proses Ovulusi 
(penghasilan telur)

*JOM DETOKS dan Kawal pemakanan untuk TURUNKAN BERAT BADAN dan bagi yang TERLALU KURUS AMBil supplemen untuk bantu dapat berat yang ideal.*Nak ikhtiar hamil juga perlu menjaga pemakanan dan ubah gaya hidup.

Elakkan makanan segera ,ambil sayur buah dan jauhakan dari habuk..Malah pencemaran udara juga boleh menyebabkan masalah kesuburan pada seseorang.


Sayang isteri sayang SPERMA.tolong STOP merokok.

Sperma sangat sensitif memerlukan suhu yang sejuk untuk menjaga kualiti dan kuantiti..

Ambil produk kecantikan mandian dan penjagaan rumah semula jadi.Elakkan terhidu atau pakai.kerana merkuri sangat licik boleh meresap kedalam saluran darah.


Pengambilan air putih sangat baik Meningkatkan produksi hormon testosteron pada lelaki serta hormon estrogen pada wanita.

Menurut hasil dari sebuah lembaga riset trombosis di London, Inggris, jika seseorang selalu mandi dengan air sejuk  peredaran darahnya lancar dan badan terasa lebih segar. Mandi dengan air sejuk akan meningkatkan produksi sel darah putih dalam tubuh.Semestinya dengan pengambilan supplemen yang betul dan terbaik.

Kerana supplemen antara makanan yang KAYA NUTIRISI LENGKAP.

Dapat membantu mempertingkat kesihatan suami dan isteri yang menanti kehadiran cahaya mata yang indah💑❤👪.

Tips diatas adalah nasihat dari penerangan Dr Sunny dalam sesi talk berkaitan kesihatan pra kehamilan dalan event baby roadshow bertempat di The Light Hotel(Penang).


Siapakah wanita korea cantik dan awet muda ni?
===================================

Beliau adalah Dr. Sonhee Park berumur 63 tahun. (Ph.D., CCRP), sebagai Penyelidik Saintis Penyelidikan & Pembangunan, bertanggungjawab untuk langkah-langkah Pembangunan Produk Baru (NPD) yang dipilih untuk ideasi, pembangunan konsep, pemilihan bahan, keperluan negara, menjalankan kajian keberkesanan / keselamatan untuk membuktikan keberkesanan dan tuntutan untuk produk tersebut. 

Beliau juga bertanggungjawab untuk mengemukakan manuskrip teknikal kepada jurnal saintifik yang dikaji semula untuk menerbitkan, menerbitkan aplikasi paten idea-idea baru dengan sifat intelektual, mendidik pelanggan / pengguna mengenai manfaat pemakanan Produk Shaklee, dan mewujudkan kepimpinan saintifik dalam masyarakat untuk Sains Pemakanan.

Dr Sonhee (Sunny) memperolehi Ph.D. dalam Pemakanan Biokimia dan Manusia di Ohio State University, Amerika Syarikat, dan MS / BS dalam Makanan & Pemakanan di Seoul, Korea Selatan. Beliau juga adalah Profesional Penyelidikan Klinikal yang Diperakui (CCRP). 

Dia datang ke Shaklee dengan lebih daripada 25 tahun pengalaman pasca kedoktoran di syarikat makanan / minuman dan makanan kesihatan utama dan akademik, termasuk 17 tahun pengalaman pengurusan percubaan klinikal.
=========================================
Fuhh bukan calang-calang doktor dalam shaklee ya.
Cukup berpengalaman dan bukanlah mudah dan sewenangnya untuk hasilkan satu produk tanpa kajian dan makmal.

SHAKLEE ada semua itu.
Gunakan tanpa was-was🤗.

*Boleh dapatkan Supplemen untuk ikhtiar kehamilan bagi menambah NUTRISI Secukupnya pada tubuh sebelum Merangcang kehamilan bersama pasangan anda💪😕💑.

*Tips EMAS dari Dr.Sonhee Park*
-Pakar yang bertanggugjawab
mewujudkan kepimpinan saintifik dalam masyarakat untuk Sains Pemakanan-

Moga bermanfaat❤
Salam sayang dari Mamareen

Untuk maklumat berkaitan supplemen kesihatan boleh hubungi mamareen.

Fb : Shairne omar
Hubungi : +601137181390

Comments